Uniek binnen het platform van Stockpair is het handelen in paaropties. Paar opties zijn opties die over het algemeen in relatie met elkaar staan. Denk hierbij aan aandelen Aegon en ING. Deze twee aandelen vallen binnen hetzelfde segment en zullen over het algemeen redelijk dezelfde richting in de markt volgen. Het is echter mogelijk dat één van beide door omstandigheden beter zal presteren. Met een binaire paar optie kan men hierop inspelen. Uitbetalingen per optie variëren van soort optie, marktomstandigheden en looptijd. De premies die betaald worden kunnen variëren tussen de 80% en 350% per optie.

Een groot voordeel van paaropties is dat de koper van de optie niet exact hoeft te voorspellen wat de markt gaat doen. Of de beurs nou een dalende of een opwaartse trend maakt, maakt in principe niet uit. Het gaat er puur om wat de onderlingen verschillen tussen de twee aandelen doen.

Varianten in paar opties

Binaire paar opties kunnen gekocht worden in de vorm van een vaste- of een variabele optie. De meest eenvoudige paar optie is die met een vaste paar optie. Hierbij worden beide aandelen gelijk gesteld op moment van aankopen en gaat het erom dat het gekozen aandeel een grotere procentuele wint behaald t.o.v. het andere aandeel. Voorspelt u de uitslag goed dan ontvangt u doorgaans een premie van 80% of hoger.

Bij de variabele paar optie wordt tijdslijn van een dag, week of maand gebruikt. De aandelen kunnen dan al een eind uit elkaar liggen. Mocht u een behoorlijke ommezwaai van het slecht presterende aandeel verwachten dan is het inzetten van deze paaroptie een goede keus. Doordat een aandeel al behoorlijk achter kan liggen is de premie een stuk groter. Deze kan oplopen tot meer dan 350%.

paaropties

Voordelen

Met paar opties kunt u ook geld verdienen in een dalende beurs, u bent niet meer afhankelijk van een stijgend koersverloop om met winst te handelen. Paar opties zijn elk gewenst moment te sluiten, dus u hoeft niet te wachten dat ze expireren, ook zijn er geen verborgen kosten, vooraf is zowel de eventuele winst als verlies bekend. Het grote verschil met andere producten zijn er geen transactiekosten voor het kopen of verkopen van een paar optie. Met het professionele handelsplatform van Stockpair krijgt u bovendien real time koersdata zonder extra kosten.

Strategie voor het handelen in paar opties

Identificeer een binaire paar optie waarbij een kloof geopend is tussen de twee aandelen. Zoek in de grafieken van de aandelenparen naar paren die zich van elkaar af bewogen hebben. De beste opties zijn die van paren waar een gat gevallen is en waarvan de aandelen weer langzaam naar elkaar toe komen.

Koop de paar optie waarvan u denkt dat ze de kloof weer zullen dichten. Hierbij koopt u de binaire paar optie die het slechts van de twee presteert en waarvan u denkt dat deze het gat weer zal dichten. Afhankelijk van de verwachting of het dat volledig gedicht zal worden (variabele paar optie) of dat het gat gedeeltelijk gedicht zal worden (vaste optie) kiest u een optie. Voor beginnend handelaren in paar opties raden wij aan om te beginnen met de vaste paaropties aangezien deze makkelijker goed te voorspellen zijn. Als deze strategie goed onder de knie is, is de overstap naar de variabele variant goed te maken. Hiermee kunnen de winsten verder vergroot worden.

Start vandaag nog met paar opties