De call/put variant is de grondlegger van de binaire opties. Een ieder die begint met handelen in binaire opties begint met deze vorm van opties beleggen. Andere namen voor de put/call zijn ook wel hoger/lager of boven/onder. Bij deze opties krijgt de koper van het optiecontract een vooraf gestelde winst premie als de uitkomst juist voorspelt wordt. De koper van de opties kiest of de prijs van de onderliggende waarden zal stijgen of dalen bij het aflopen van de optie. Premies bij deze vorm van opties liggen meestal rond de 65% - 90%.

Hoe te handelen in call/put opties

Voor het handelen in de call/put optie is zijn een aantal elementen erg belangrijk. Om te beginnen is het belangrijk de juiste onderliggende waarde te selecteren. Denk hierbij aan aandelen, grondstoffen of indexen. Key elementen in de de call/put variant is het kiezen van de richting en de looptijd.

Het kiezen van de richting van de markt kan men gebruik maken van twee soorten analyses. De technische en de fundamentele analyse. Bij de fundamentele analyse maakt men gebruik van nieuwsfeiten en andere indicaties die de onderliggende waarde in beweging zouden kunnen zetten. Bij technische analyses handelt men op basis van grafieken en de diverse patronen die daar in ontstaan. Veel gebruikte grafiek voor het handelen op basis van een technische analyse is de candle-stock grafiek. Op basis van deze technische of fundamentele analyse kiest men of de koers zal stijgen of dalen.

put/call opties

Kies looptijd van de binaire optie

Bij het handelen in de call/put binaire optie heeft de belegger alle vrijheid om zelf de looptijd te bepalen. Echter valt of staat een goede aankoop van een optie contract met de juist looptijd bepalen.

Maar wat is de juiste keuze voor een looptijd van een call/put optie? De key hier is de keuze van de timeframe van de grafiek. Als de handelaar een timeframe van 1 uur candle sticks gebruikt, is het meest logische om ook de binaire opties met een looptijd van 1 uur te handelen. Hiervan kan afgeweken worden als men een korte uitbraak verwacht.

Dit is een fundament om winnend te handelen in binaire call/put opties. Door veel te oefenen (eventueel op een demo account) zal de handelaar steeds meer feeling krijgen en de winrate laten stijgen.

Start vandaag nog met de handel in binaire opties